Üç küçük kaşif: Path Of Giants


Bazen hayatın akışının içinde şöyle bir durup “Ne oluyor yahu?” diyerek düşündüğünüz ve zamanın bu yüksek temposunda kısa bir mola aldığınız oldu mu? Bu molaları zaman zaman almak lazım. Hep durup durum değerlendirmesi yapabiliriz hem de biraz dinlenmiş oluruz. Ara sıra yaptıklarımıza ara vermek te yarar var. Oyun dünyasının o hareketli ve yüksek tempolu akışının içinde de Path Of Giants şöyle bir durup “Ne oluyor yahu?” dedirten ve bize kısa bir mola şansı tanıyan tatlı bir bulmaca oyunu. Hadi gelin biraz rahatlayalım.


Path Of Giants nasıl bir oyun

Kırmızı, mavi ve yeşil renk kıyafetleri olan üç küçük karakteri (aralarında geçiş yaparak) kontrol ettiğimiz Path Of Giants, takım çalışmasına dayalı bir bulmaca oyunu. Oyun küçük küçük bölümlerden oluşuyor. Bölüm bulmacaları ise platformun başından aldığımız karakterleri birbirlerine yardım etmelerini de sağlayarak bölümün sonundaki kendi renk noktalarına getirmek üzerine kurulu.


Hikayesi ne?

Aslında oyunun “hikâye” kelimesinin altını doldurabilecek bir hikâyesi yok. Ama neden buradalar, amaç ne gibi sorulara yanıt olması açısından oyunumuza küçük bir amaç verilmiş. Küçük amaç hikâyemiz de şöyle: Bern, Matchi ve Totch adındaki üç küçük kâşifin karlı ve buzlu platformları bir bir aşarak kayıp hazineyi araması.    


Oynanış

Path Of Giants’ın oynanışı Mouse kullanımıyla oluyor. Üç karakterden hangisini kullanmak istiyorsak önce o karaktere tıklıyoruz ve ardından o karakterin gitmesini istediğimiz yeri tıklıyoruz. Oyun Point & Click sayılabilir (mi?). Belki de Platform - Ponit & Click demeliyiz :) Karakterimiz bazı yerlere tek başına gidemiyor, oyundaki diğer karakterlerden yardım alması gerekiyor.

Bazı bölümlerdeki platformlarda ekstra renk merkezleri bulunuyor. Bu renk merkezleri, o renge ait karakter tarafından etkin hale getirilebilen; köprü ya da merdiveni etkinleştiren bir kısa yol. Karakter renklerine ait yerler dışında her karakterin kullanabileceği tünel, portal tarzı geçitler var ama bu geçitler her bölümde olmuyor.


Eğer platformun başından sonuna giderken bir çıkmaza girersek oyun bunu bize bildiriyor ve farenin sağ tuşuyla hamleleri geri alabiliyoruz.

Oyunun bölüm bulmacaları dışında her bölümün sonunda yer alan bir kapı açma bulmacası var. Bu bulmaca da, bir panel üzerinde duran üç renk noktasını birbirine bağlamakla ilgili.

Oyunun her bölümünde etrafta serpiştirilmiş küçüklü büyüklü vazolar var, bu vazoları yine fare tıklamalarıyla kırıyor ve içinden çıkan ödülleri topluyoruz.


Oyunu tavsiye eder miyim?

Evet, oyunu tavsiye ediyorum. Oyun her ne kadar basit görünse de platformlarda ilerleyebilmek için bazen çok iyi düşünmek gerekiyor. Yani oyunun bulmacaları kıvamında. Müzikler, ortam, karakterlerin sevimliliği sizi rahatlatır ve oyunu keyifle oynarsınız diye düşünüyordum değerli dostlar. Oyunda Türkçe dil desteği de var.

  • Geliştirici: Journey Bound Games
  • Yayıncı: Journey Bound Games
  • Çıkış Tarihi: 14 Şubat 2020
  • Platformlar: Steam (PC), Nintendo Switch, App Store (iPhone, iPad), Play Store (Android)

Oynanış videolarını YouTube kanalımdan izleyebilirsiniz


Yorumlar

Bu yazıları da beğenebilirsiniz

Tom Clancy's The Division 2 alınır mı?

Pera Palas’ta Gece Yarısı, gizemler, efsaneler, gerçekler

Twelve Minutes İnceleme