Bagajdaki Terlik - Biraz Sohbet #1


Yolculuk yapmayı severim: Özellikle de uzun mesafe yolculukları. Uzun (600 km ve sonrası mesela) yolculuklar enerjik başlıyor,

“Cubba cubba, üç yüz beş, üç yüz beş yüz, lets gooo! Patlat bir şarkı tatlım…”


Enerjik başlayan bu güzel yolculuklarda varılacak mesafeye 50-100 km kala o ilk enerjiden eser kalmıyor 🙂 sonlara doğru pil bitince ölü gibi oluyor insan. 


Resim Bella White tarafından Pixabay'a yüklendi
Bella White - Pixabay

Bagajdaki Terlik

Yolculuklarda bagaj yerleştirme hadi zor tamam da ama bu bagajın hali nedir abicim? He? Hiç mi tertip, düzen olmaz, modern bir insan gibi seyahat edemez miyiz? Üç bavul olur, bagajı açarsın, bavulunu alırsın bitti! Ama bizde nasıl? Naylon torbalar, poşetten sarkan terlik, altta börek, yanda bir şey… 


Yolculuk esnasında bizim gibi taile giden ailelerin araçlarını gördüm ve neredeyse hepsinin bagajı bizimkisi gibi karman çorman ve o terlik hep bagajda 🙂


Mesela memlekette yabancı plaka lüks bir suv gördüm, Range Rover. Efsane güzel. İçinden kısa paçalı, dar pantolonlu bir erkek indi, jilet gibi; saçlar, sakallar bakımlı, o biçim. Kadınlar indiler; manken. İnsan “Vay be ne güzel hayatlar!” diyor içinden “Keşke benim olsa” diye ah çekiyor falan. Sonra bu imrenilecek hayatlar arabalarının bagajını açtılar, ilk yere düşen şey neydi biliyor musunuz?  Terlik 😀 Devamında naylon torbalar, bir şeyler… 


İnsanın nerede yaşadığıyla ilgili değiş sanırım bu kafasında nerede yaşadığıyla ilgili. Bir felsefe bu, bir kültür. Naylon torbasız ve bagajda terliksiz yolculuk düşünemiyoruz! 


Resim Автошкола ТЕХНИКА tarafından Pixabay'a yüklendi
Автошкола ТЕХНИКА - Pixabay

Yan koltuğun önemi

Yolculukta yan koltukta oturanın performansı da önemli. Eşim mesela, canım benim... Oturuyor ön koltuğa bir enerjik bir enerjik bir saat sonra bakıyorum ağzından salyalar akıyor hahaha tek başıma kalıyorum yolda 🙂


Trafik ışığı sendromu 


Oğlum bu trafik ışıkları niye böyle ya? Işığı görmek için direksiyonun altına doğru eğilmemiz gerekiyor. Bir de yan tarafa dolmuş falan gelirse işte o zaman debriyaja kadar yolumuz var 


Resim Michal Jarmoluk tarafından Pixabay'a yüklendi
 Michal Jarmoluk - Pixabay

Gaza gelen spikerler

Bu arada maçlar başladı; avrupa kupaları, şampiyonlar ligi, bunlar da katılsın be abi turnuvası falan. İşimiz zor! Çünkü futbol maçları oldukça masraflı oluyor. Her maç farklı platformda; o exsende bu seksende. Para yetiştiremiyoruz. Hani zaten yeterince aylık ödemeli platformumuz var bir de her maça ayrı ücret ödemek… Bence avrupa maçları her kanalda şifresiz olmalı. Bunlar sonuçta uluslar arası müsabaka sayılır (Bahanem şekil önümden çekil). Belki de yayıncılar birleşerek ortak bir platform kurmalı or Selçuk sports!  


-Bir de abicim bu yabancılarla yaptığımız futbol karşılaşmalarını sunan spiker olayı nedir ya? Neden maçları maç anlatarak sunmuyorlar? Sanki hep bir siyasi toplantıdalarmış da seçmenleri gaza getirmeye çalışıyormuş gibiler! Garip garip övmeler, rakibi yermeler, ilginç! 



Ruslara bulaşan gişede kazanır

-Jhon Wick, Ekolayzer ve Önemsiz Biri isimli filmlerde hep Ruslara bulaşma olayları var. Bu filmlerin ortak noktası bu. Ruslarla yüz göz ol, sonra gelsin çatışmalar, gitsin vuruşmalar. Önemsiz Biri hariç diğer iki film 3-4 seri yaptı. Önemsiz Biri önemsiz diye tekde kalmış olabilir. 


Gözler


-Eskiden, çocukluğumda gazetede bir haber görmüşyüm (Okumayı bildiğim bir çocukluğum) Bir çocuk kaçırma olayından sonra fidyecileri çocuğun gözlerinden bulmuşlardı. Çocuğun ailesi fidyecilerden bir fotoğraf istemişti. Çocuk sağ mı değil mi gibisinden. Fidyeciler de fotoğrafı göndermişler ama çocuğun göz bebeklerinde kaçıranların görüntüsü varmış. Fidyecileri o şekilde yakalamışlardı.


Bunları izledim


1- Vatikan, kayıp kız Emanuela Orlandi (İlginç)

2- MH370: Kaybolan Uçak (Çok ilginç)

3- 65 (Meh!)


Bunları video olarak da çektim (Tam aynı değil ama). İzlemek isterseniz YouTube linki bu TIKLA


Yorumlar

Bu yazıları da beğenebilirsiniz

Tom Clancy's The Division 2 alınır mı?

Pera Palas’ta Gece Yarısı, gizemler, efsaneler, gerçekler

Twelve Minutes İnceleme